Fronsrimpels en het gebruik van Botox

0
Share

Botox is al zo lang niet meer weg te denken uit het aanbod aan schoonheidsbehandelingen, zo ook bij de bekende kliniek Botox Maastricht. Om een goed beeld te hebben van wat Botox eigenlijk is, waarvoor je er een beroep op kunt doen en wat je van de behandelingen mag verwachten, we leggen onze vraag neer bij een cosmetisch consulente van Botox Maastricht.

Wat is botox?

Uiteraard is de eerste vraag die we de specialist van Botox Maastricht stellen wat Botox nu eigenlijk precies is. Iedereen kent de term wel, maar verder reikt de kennis erover vaak niet.
“De volledige benaming van Botox is Botuline Toxine en voor de eerste toepassingen ervan moeten we kijken naar de medische wereld. Daar wordt Botox al jaar en dag gebruikt in de strijd tegen migraine, tandenknarsen en overmatig zweten bijvoorbeeld. Omdat het natuurlijke eiwit de eigenschap heeft om zenuwen deels te verlammen waardoor spieren kunnen ontspannen en glad trekken, werden al snel cosmetische voordelen gezien’, aldus de huidconsulente.

Waarvoor wordt Botox gebruikt?

De huidspecialist van Botox Maastricht vervolgt: “Botox als behandeling wordt ingezet voor mensen die een snelle, of vroegtijdige, huidveroudering doeltreffend willen aanpakken. Kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels zijn van die typische verschijnselen waarvoor mensen bij een cosmetisch adviseur aankloppen op zoek naar een efficiënte behandeling”.

Hoe ziet een behandeling eruit?

“Geen enkele botox behandeling wordt opgestart zonder een uitgebreide intake bij een cosmetisch adviseur, iets wat alleen maar als positief kan gezien worden. Er gaan namelijk al genoeg verhalen de wereld rond over botox”, geeft de huidspecialist van Botox Maastricht aan. “Doel van zo’n gesprek is om aan de ene kant naar de verwachtingen te peilen en om aan de andere kant de huid grondig te analyseren. Pas hierna kan een mogelijk behandelplan op maat opgesteld worden. Een eerlijk en volledig advies is wat je mag verwachten. Het is ook tijdens dit eerste gesprek dat eventuele misvattingen of zorgen kunnen opgehelderd worden. Tijdens de behandeling wordt botox ingespoten in de vastgelegde zones; een behandeling die een beetje vervelend kan aanvoelen, maar in geen geval pijn doet. Na ongeveer twee weken zullen de volledige resultaten zichtbaar zijn en die houden tot ongeveer zes maanden aan, daarna is een vervolgbehandeling aan te raden om opnieuw optimaal van de resultaten te kunnen genieten. Het spreekt voor zich dat de behandelaars ook na de behandeling ter beschikking blijven voor eventuele vragen of zorgen”.

Zijn er ook aandachtspunten?

“Vanuit onze kliniek Botox Maastricht worden aandachtspunten meegegeven die zowel voor als na de behandeling zorgen voor nog betere resultaten en een nog betere werking van botox. Zo is het belangrijk om 24 uur voor de behandeling geen alcohol meer te nuttigen en de dag zelf de te behandelen zonde vrij te houden van make-up. Na de behandeling doe je er goed aan om gedurende drie uur niet volledig plat te gaan liggen, kun je beter de eerste 24 uur na de behandeling niet intensief sporten en blijf je minimaal een drietal dagen uit de zon. Al deze aandachtspunten worden je enkel en alleen meegegeven om ervoor de zorgen dat de botox optimaal kan inwerken en de mooiste resultaten kan opleveren” sluit ze af.

Related Posts