Persoonlijke verzorging tijdens thuiswerken of quarantaine

0
Share

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om je ’s ochtends nog eens even lekker om te draaien. Dit gevoel is in de periode van thuiswerken of quarantaine nog sterker geworden omdat er speling lijkt te zitten in de dagelijkse bezigheden en verplichtingen. Veel mensen verkiezen een kwartiertje extra slaap dan ook boven zichzelf verzorgen en volledig aankleden. Toch is het enorm belangrijk om juist nu goed voor jezelf te blijven zorgen. Maar hoe doe je dat?

Rise and shine

Beauty begint aan je binnenkant. Start de dag met het drinken van een groot glas water. In de nacht verlies je onbewust wat lichaamsvocht dat je meteen weer op peil moet brengen. Daarnaast is het belangrijk om de hele dag door af en toe een beetje water te drinken, denk aan 2 à 3 liter per dag. Dit simpele trucje gaat een vochtarme huid tegen wat weer zorgt voor glowy skin. Een vermoeid gezicht ondanks een ander ritme is verleden tijd!

Skincare-routine

Ontdek eerst wat voor soort huidtype je hebt. Zo heb je mensen met een wat vettere huid of juist met een gevoelige huid. Op basis van wat voor huidtype je hebt, kan je de juiste producten kopen. Heb je door emotie-eetbuien oneffenheden in je gezicht gekregen? Bestrijd deze met een fijn product dat onder andere Niacinamide bevat. Check bijvoorbeeld forallbeauty.nl reviews op internet om erachter te komen wat andere gebruikers van een bepaald product vinden en ontdek of dat dan ook bij jou past.

Geef je huid een beetje extra liefde

Op het moment dat je weerstand wat verminderd is, merk je dat ook aan je huidstructuur. Zo is je huid in de winter nu eenmaal droger en daarom doe je er verstandig aan jezelf na een douchebeurt van top tot teen lekker in te smeren met een voedende crème. Volgens The Body Shop reviews, is de Shea Body Butter een echte aanrader. Naast dat deze je tere huidje super zacht maakt, ruikt het ook nog eens heerlijk.

Kledingkeuze

Nadat de crème is ingetrokken, trek je een toonbare maar tegelijkertijd comfortabele outfit aan en de dag kan beginnen! De perfecte thuis-werk outfit bestaat eigenlijk niet. We snappen allemaal dat je niet met harde knopen van een spijkerbroek in je buik de hele dag in online vergaderingen wilt deelnemen. Kies dus lekker voor iets waar jij je chill in voelt. Niemand die het ziet.

Op het moment dat jij lekker in je vel zit, kunnen dipjes je ook minder goed raken. Zorg dus in deze tijd een beetje extra voor jezelf. Je bent het waard!

Related Posts