Waar je op moet letten bij het kopen van een koffer

0
Share

Je gaat op reis en dat betekent: je hebt een koffer nodig! Koffers zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Maar, hoe weet je nu precies welke koffer het best bij jou past? Ontdek het in dit artikel.

1. Waar ga je naartoe?

Ga je op vakantie of op zakenreis? Ga je lang of kort op reis? Verblijf je op één locatie of bezoek je meerdere bestemmingen? Als je op een korte trip gaat, heb je waarschijnlijk al voldoende aan een handbagagekoffer. Bij een langere reis naar meerdere bestemmingen, verkies je wellicht wel een backpack boven trolley koffers.

2. Hoe reis je?

Met welk vervoersmiddel ga je op reis? Als je met het vliegtuig of de bus reist, wil je graag dat jouw koffer herkenbaar is én stootbestendig. Bovendien heb je te maken met allerlei regels van de luchtvaartmaatschappij. Als je met de auto reist, is een zachte koffer vaak net zo handig en een stuk voordeliger.

3. Hoe groot moet de koffer zijn?

Hoeveel bagage ben je van plan mee te nemen? Neem je voornamelijk kleding en toiletartikelen mee of ook zwaardere dingen als een laptop, camera of boeken? Zowel bij bus- als luchtvaartmaatschappijen gelden vaak strenge regels wat betreft het gewicht en de afmetingen van jouw koffer.

4. Hoe vaak ga je de koffer gebruiken?

Je koopt een koffer doorgaans niet voor maar één reis, maar bent waarschijnlijk van plan deze vaker te gebruiken. Ben jij een frequente reiziger? Dan is het raadzaam om een koffer van betere kwaliteit te kopen dan wanneer je maar één keer per jaar op vakantie gaat.

5. Wil je je koffer op slot kunnen doen?

Bedenk tevens of je je koffer met een slot af wilt kunnen sluiten om je bagage te beschermen. Als je met de auto reist en de koffer niet uit het oog verliest is het wellicht overbodig, maar als je reist met vliegtuig of de bus is het sterk aan te raden. Reis je naar Amerika? Schaf dan een speciaal TSA-slot aan.

Related Posts