Wat de een aan doet om uit te gaan, doet de ander aan om te slapen

0
Share

Tegenwoordig zijn we allen erg bewust van de mode over de hele wereld. Dit is onder andere te danken aan het internet. Op bijvoorbeeld social media kun je influencers volgen over de hele wereld. Zij laten ons zien wat zij aantrekken, wanneer ze dat aantrekken en waarom ze dat aantrekken. Daarnaast is het begrip mode zo erg breed geworden dat je zelfs van overgebleven stukjes stof een eigentijdse look kunt maken. Waar de ene nachthemd dames draagt voor het slapen, weet een ander een manier dezelfde look in de nachtclub te dragen zonder gek aangekeken te worden. Wil jij meer weten over de laatste mode trends? In dit artikel lees je hier meer over.

De jaren tachtig

Stijlen herhalen zich. Zo wordt de stijl van de jaren tachtig steeds vaker gedragen. Dat betekent felle kleuren, glitter en overal printjes. Dit was de tijd van de zogeheten ‘hippie stijl’. Het draaide hier om opvallen, status laten zien en ontwikkelen. Begin jaren tachtig begon met een neutrale stijl waar minimalisme centraal stond. Hieronder valt loungewear dames. Vrouwen droegen kleding waarin normaal alleen mannen te zien waren, zoals broeken. Midden jaren tachtig gebeurde het tegenovergestelde. Men wilde opvallen en deed dat door meer kleur te dragen en door kledingstukken, zoals wijde pijpen broeken, mini rokjes te dragen. Madonna werd dan ook gezien als de ‘fashion icoon’ en vrouwen begonnen haar na te doen: dat betekent rode lippenstift, getailleerde kleding en het laten zien van meer huid. Bij mannen veranderde ook heel veel. Het idee was om intimideert over te komen door een nieuwe haarstijl: de hanenkam. Hierbij hoorde het dragen van donkere kleding en leer, oftewel: biker kleding.

Bohemian stijl

Tegenwoordig krijgt de bohemian stijl heel veel aandacht. Dit gebeurt vooral in de zomerperiode of wanneer men op vakantie is in warme landen. De stijl is vrolijk en ontspannend. Denk hierbij aan outfits op festivals. De kleding zit losser, heeft leuke en opvallende patronen, veel bloemenprints en ziet er romantisch uit. Om de boho look af te maken dragen vrouwen dan ook accessoires, zoals veren oorbellen of kralen kettingen. De schoenen die hierbij worden gedragen zijn vaak open, zoals slippers en sandalen. Wil je je look nog wat extra’s geven? Dan is het gebruikelijk om bloemetjes in je haar te doen of een vrolijke zonnebril te dragen.

Kortom, mode is voor een ieder anders. Zo zijn er verschillende modetrends waarmee jij je outfit compleet kunt maken. Laat je inspireren.

Related Posts