Tweedehands elektrische fiets kopen? Hier moet je op letten

0
Share

Denk je erover een tweedehands elektrische fiets te kopen? Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de staat van een model. Hieronder vallen een hoop onderdelen. Om je een handje te helpen, behandelen we een aantal onderdelen in de blog. Lees gauw verder en ga voorbereid opzoek naar jouw tweedehands elektrische fiets!

1. Staat van de accu

De conditie van de accu is een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een tweedehands elektrische fiets. Een goede manier om de conditie van de accu te controleren is de verkoper te vragen of hij de originele acculader heeft. Als dat het geval is, kan je daarmee testen hoe goed de accu de lading vasthoudt. Let ook op eventuele schade aan de batterijhouder. Dit kan een teken zijn dat de batterij beschadigd is en misschien niet zo goed werkt als zou moeten.

2. Banden en remmen

Banden en remmen zijn twee andere belangrijke factoren om te overwegen wanneer je een tweedehands elektrische fiets koopt. Zorg ervoor dat de banden in goede staat zijn en nog voldoende profiel hebben. Controleer ook de remblokken om te zien of ze aan vervanging toe zijn.

3. Staat van het frame

De staat van het frame is ook belangrijk bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets. Kijk of er scheuren of beschadigingen aan het frame zijn. Dit kan een teken zijn dat de fiets een ongeluk heeft gehad of dat hij niet goed is onderhouden.

4. Motor

De motor is een andere belangrijke factor om te overwegen wanneer u een tweedehands elektrische fiets koopt. Zorg ervoor dat de motor goed werkt en geen vreemde geluiden maakt. Controleer ook of de motor stevig aan het frame is bevestigd.

5. Accessoires

Kijk ook naar de staat van sommige accessoires. Het kan daarnaast ook handig zijn om te kijken wat voor accessoires allemaal mogelijk zijn op een bepaald model. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn van een model!

6. De huidige staat en een nieuwe verzekering

Het kan erg handig zijn om een elektrische fiets te verzekeren tegen schade en diefstal. Om een verzekering af te sluiten, moet jouw fiets voldoen aan een aantal zaken. Kies je voor een fietsverzekering van InShared? Dan moet de fiets bijvoorbeeld minimaal een ART categorie 2 slot hebben. Daarnaast vallen er nog meer voorwaarden, waar de fiets aan moet voldoen. Controleer deze zaken voordat je een verzekering afsluit!

Related Posts