3 kruiden met unieke effecten

0
Share

Je bent geïnteresseerd in alles wat met gezondheid en gezond leven te maken heeft. Misschien heb je vroeger gerookt, maar nu ben je succesvol gestopt. Je besteedt veel van je tijd aan sportieve activiteiten en je leest graag over alle onderwerpen die ervoor zorgen dat je nog beter in je vel komt te zitten en nog beter kunt presteren. Een van de onderwerpen waar je meer over wil weten is het gebruik van traditionele kruiden. Ken je de werking en herkomst van de kruiden Salvia, Kanna en Damiana? We willen ze hiermee graag aan je voorstellen.

Wat weet je van Salvia?

Salvia is een kruid dat oorspronkelijk uit Mexico komt. De officiële naam is Salvia divinorum en het is familie van het bekende keukenkruid salie. Salvia heeft psychoactieve werking. Het kan je creatiever maken, het kan rust in je hoofd geven en inspirerende visioenen oproepen. Je kunt salvia roken, maar het trekken van salviathee past veel beter in een gezonde levensstijl. Je moet wel uitkijken met het gebruik van salvia. Je kunt het beste met een lage dosering beginnen en het liefst onder begeleiding doen van iemand die ervaring heeft met salvia. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, gebruik salvia dan liever niet. Roken geeft het snelste effect, maar je kunt ook kiezen voor het vapen van salvia, om schadelijke verbrandingsproducten te vermijden.

Kan Kanna iets voor me betekenen?

Kanna is een plant, afkomstig uit Zuid-Afrika. De wetenschappelijke naam van kanna is Sceletium tortuosum. Kanna werkt rustgevend en wordt in zuidelijk Afrika vaak gebruikt bij diverse ceremonies om een spirituele stemming op te roepen en de sociale samenhang te bevorderen. Je kunt kanna kauwen, roken, maar ook vapen. Het is ook mogelijk om kanna te verkrijgen in de vorm van tinctuur, dat je gemakkelijk aan je drankje toevoegt. Of je gaat voor kannacapsules, die je met water inneemt. Kies je voor vapen, dan zal de kannadamp door je mondslijmvlies worden opgenomen. Het geeft snel ontspanning en een licht euforisch gevoel.

De voordelen van Damiana

Heb je last van stress of spanningen en kan je seksuele leven wel een opkikker gebruiken? Dan kan Damiana wellicht wat voor je doen. Dit kruid wordt hier al eeuwen voor gebruikt in Midden-Amerika en het Caribisch gebied, waar het van nature voorkomt. Damiana heeft een soortgelijke werking als cannabis, hoewel de effecten een stuk milder zijn. Ook wordt beweerd dat het lustopwekkend werkt, wat je zeker van pas komt als je je liefdesleven naar een hoger niveau wil tillen. Damiana is familie van de passiebloem en is te gebruiken als thee. Je kunt het ook roken, maar wil je geen verbrandingsproducten inhaleren, ga dan op zoek naar een e-liquid met damiana-extract.

Damiana, Kenna en Salvia gebruiken in een vaporizer

Salvia, kenna en damiana zijn als kruid via een aantal online leveranciers te koop. De manier van gebruik is handig via een vaporizer. Maar je kunt er ook thee van trekken door de bladeren te koken en vervolgens te filteren. Je kunt de thee nog wat zouter maken met suiker of honing.

Related Posts