Kies ook voor relatietherapie als je relatie goed gaat

0
Share

Er rust nog een beetje een taboe op het volgen van relatietherapie, omdat vaak stellen kiezen voor deze methode als ze het oneens zijn. Maar dit hoeft helemaal de enige criteria te zijn om hulp in te schakelen. We vertellen je namelijk vier redenen om je aan te melden voor een sessie als het gevoel bij beiden partijen goed zit.

Je leert elkaar beter kennen

Konden we maar in andermans hoofd een kijkje nemen, dan zouden we meteen weten wat er in iemand omgaat om vervolgens hem of haar te ondersteunen. Daarentegen gissen we vaak naar wat er omgaat in een partner. Relatietherapie is perfecte mogelijkheid om te horen wat je geliefde denkt over jullie verhouding onder andere. Door dit uit te spreken, begrijp je beter waarom bijvoorbeeld bepaalde situaties ontstaan en wat daarop een positief antwoord is.

Meer waardering

Wanneer een verbintenis duurzaam is, komt het dagelijks leven steeds centraler te staan. Hierdoor worden de momenten om de waardering voor elkaar uit te spreken minder, vanwege een lange werkdag, een was die nog klaarligt voor een strijkbeurt en het beoefenen van hobby’s. Zo lijkt een liefdesband normaal, maar dat is het natuurlijk niet, aangezien het een unieke connectie is tussen twee mensen. Bovendien vindt iedereen het fijn om waardering te ontvangen.

Stimuleren

Elk mens kent angsten en een geliefde is de ideale motivator om de oorzaak voor angstgevoelens onder ogen te komen en daardoor te realiseren: dit kan ik, dus ik hoef niet bang te zijn. Vervolgens draaien de rollen om en groeit de ander evenzeer. En wanneer dit proces zich voortdurend herhaalt, vindt er een tweezijdige ontwikkeling plaatst waardoor het contact in zijn algemeen eveneens stijgt naar een hoger intensiteit. Kortom: relatietherapie speelt in op ieder vlak, dus ook op de gebieden waar de liefde uiteindelijk een duwtje geeft in de juiste richting.

Vaker in gesprek

Nadat de relatietherapie is afgerond blijven de gespreksmomenten. Dat komt door het inzicht dat een gezamenlijke evaluatie de ruimte biedt om progressie te boeken tijdens verschillende situaties. Want er spelen altijd zaken die we liever negeren om de sfeer goed te houden. Maar door zulke standpunten bespreekbaar te maken, lopen de uiteenlopende percepties eenvoudiger over in een lijn. Bovendien krijgen jullie na een gelegenheid om feedback te verschaffen inspiratie om gewoontes te veranderen. Zoals een abonnement bestellen bij de sportschool om samen te sporten in plaats van alle twee staren naar een beeldscherm.

Related Posts