Matcha thee voor beginners

0
Share

Hoor jij ook voortdurend iedereen in jouw omgeving het hebben over het drinken van matcha thee? En zie jij ook al die influencers met hun dagelijkse portie matcha? Maar ben jij nog niet helemaal mee met die matcha-hype? In deze blog leggen we uit wat er zo speciaal is aan de thee en waarom het ook voor jou een goed alternatief is.

Wat betekent matcha en wat is het?

De geschiedenis van matcha begint in China. Daar werd reeds heel veel thee gedronken en dankzij een nieuwe productietechniek ontwikkelde men matcha. Het waren de Japanners die het idee kregen om de theeplanten enkele weken voor de oogst in de schaduw te plaatsen. Die theeplanten werden dan gedroogd tot een poedervormige substantie en zo ontstond de fel groene matcha. De plant waarvan de thee afkomstig is, heet Camellia Sinensis. Deze buitengewone theeplant bevat stoffen als cafeïne, eiwitten, koolhydraten en etherische olie.

De voordelen van matcha voor het lichaam

Matcha bevat een enorme hoeveelheid aan gezonde stoffen die goed zijn voor ons lichaam: vitamine A en C, ijzer, calcium, kalium en eiwitten. Zo wordt jouw immuunsysteem met een dagelijkse portie matcha al heel wat sterker. Een ander belangrijk argument van die vele influencers is dat het een kalmerende werking heeft terwijl het langs de andere kant ook je geheugen en de concentratie versterkt. Dat komt door de L-theanine die in de theeplant zit. Bovendien houdt matcha onze bloedsuikerspiegel in balans en verlaagt het je cholesterolgehalte waardoor je sneller afvalt en het lichaam jong en gezond blijft. Al deze voordelen bij elkaar opgeteld samen met de kleine portie cafeïne in een matcha thee, zorgt voor een echte energieboost!

De beste matcha thee om jouw matcha-experience mee te beginnen

Als je nog niet bekend bent met de smaak van matcha kan dit in het begin altijd even wennen zijn. Daarom is het voor beginners aan te raden om jouw matcha-kuur te starten met een lichte thee. De Ceremonial Matcha thee van Joy of Matcha is bijvoorbeeld een perfecte thee om de smaak te leren kennen. De thee is gemaakt van de allerjongste theeblaadjes en is biologisch geteeld. Wanneer je de thee dagelijks bij het ontbijt drinkt, zal je op korte duur meer energie, een betere concentratie en mentale rust voelen. Wanneer je dan gewend bent aan de smaak van matcha en jouw matcha-experience verder wil uitbreiden, kan je overstappen op een matcha thee waar nog andere extra smaken aan toegevoegd zijn, zoals gember of honing. Veel plezier met jouw eerste stapjes in de matcha-wereld!

Related Posts