Een loungeset met loungebank kopen: 5 tips!

0
Share

Ben je van plan om een ​​loungeset met lounge bank te kopen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het uitkiezen van nieuwe tuinmeubelen. De volgende tips helpen je bij het kopen van de perfecte tuinmeubelen voor jouw tuin.

Tip 1: Hoeveel ruimte heb je voor je loungeset?

Bepaal voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen eerst waar de nieuwe loungeset moet staan. Hoe groot is je terras? Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?  Zodra je het terras hebt opgemeten wordt het echt leuk en kun je op zoek gaan! Er zijn verschillende soorten loungebanken verkrijgbaar. Wil je een hoek loungebank of juist een recht model? Of kies je voor een loungebank met losse stoel? Heb je nog veel ruimte op je terras, dan kun je kiezen voor een hoek loungebank. Een groot voordeel is het grote aantal zitplaatsen. Vanwege de ruimtelijkheid en het comfort zijn hoek loungebanken ideaal voor het ontvangen van groepen mensen.

Tip 2: Let goed op de uitstraling van de loungebank

Loungesets zijn door hun formaat vaak een echte eyecatcher in de tuin. Daarom is het belangrijk dat de stijl van de loungebank ook past bij de stijl van je tuin. Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren. Wil je dat jouw loungebank een strakke en luxe uitstraling heeft of ga je eerder voor iets warms zoals teakhout? Let goed op wat er bij jouw tuin of terras past. 

Tip 3: Koop tuinmeubelen op de groei

Als je van plan bent om je gezin uit te breiden of te verhuizen, is het verstandig om tuinmeubelen te overwegen die mee kunnen groeien met je plannen. Modulaire loungebanken zijn reuze populair! Ze groeien namelijk mee met jouw wensen. De modulaire loungebank bestaat uit losse modules. Doordat de modules afzonderlijk verplaatsbaar zijn, is het mogelijk om je eigen loungebank geheel naar je wens samen te stellen.

Tip 4: Ga proefzitten op jouw loungebank

Zorg dat je goed zit op je gespotte lounge bank en ga altijd proefzitten. Tuinmeubelen kunnen er op een plaatje zo mooi uit zien, maar zo hard zitten! Ga dus altijd naar een showroom bij jou in de buurt en bekijk en voel de loungebank in het echt.

Tip 5: Vergeet ook de accessoires niet

Mocht je tijdens het bezoek aan de showroom de perfecte tuinmeubelen gevonden hebben, vergeet dan ook niet om direct accessoires mee te nemen. Eigenlijk hebben alle loungebanken een (saaie) neutrale kleur. Pimp ‘m eenvoudig met kleurrijke sierkussens. Hierdoor geef je jouw tuinmeubelen een eigen persoonlijke twist. 

Related Posts