Kies voor deze zomer een airco met installatie

0
Share

Een aangename temperatuur in huis is zowel ’s avonds als overdag belangrijk. In de zomer wordt het steeds vaker erg warm. Je wilt ook in die periode zelf kunnen regelen hoe warm of koud het in huis is. Met een airco met installatie heb je de temperatuur in zomer en winter zelf in de hand.

In welke ruimtes past een airco met installatie?

Bij het kiezen van een airco met installatie, kijk je naar de ruimte waar de installatie komt te hangen. Het aantal vierkante meters bepaalt welke capaciteit de airco met installatie nodig heeft. Dit kan variëren van een ruimte van negentig vierkante meter tot bijna vijfhonderd vierkante meter. Een airco met installatie is dus niet alleen geschikt voor een particuliere woning. Je kunt airco’s ook in kantoorgebouwen plaatsen of in je garage. 

Koelen en verwarmen met een airco met installatie

Een airco met installatie is multifunctioneel. Bij een airco denk je al snel aan het koelen van een ruimte. Maar het doel van dit apparaat is het binnenklimaat beheersen. Daar valt dus niet alleen koelen onder, maar ook verwarmen. Hierbij stel je een temperatuur in die aangenaam is. In de zomer is de verleiding groot om bij hoge buitentemperaturen, de temperatuur van de airco heel laag te zetten. De aanbevolen kamertemperatuur in de zomer is echter 25°. In de slaapkamer is 25° te hoog, zeker voor ’s nachts. Heb je een airco met installatie op de slaapkamer, dan stel je in de zomer de temperatuur in op 18°. 
Wordt het wat kil in huis in de zomer, omdat het zonnetje zich maar niet wil laten zien? De airco kan de temperatuur net even wat aangenamer maken. Zo hoef je de centrale verwarming niet te gebruiken als je de airco met installatie je kamer laat verwarmen.

Welke type airco kies je?

Een airco met installatie bestaat uit meerdere delen. Je hebt altijd een buitenunit en minstens een binnenunit. Afhankelijk van het aantal ruimtes dat je wilt koelen en verwarmen, kun je het aantal gekoppelde binnenunits uitbreiden. Het is uiteraard wel belangrijk dat de afstand tussen de units te overbruggen is zodat de airco optimaal kan werken. Airco’s zijn energiezuinig, ze zijn verkrijgbaar met energielabel A++. Bovendien zijn ze stil. Je hebt er dus zowel overdag als ’s nachts geen hinder van. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kies je een airco die je op wifi kunt aansluiten. Je kunt zo de airco op afstand bedienen en volledig voorprogrammeren. Niet alleen om de gewenste temperaturen te bepalen, maar tevens om het tijdstip van het aan- of uitgaan op afstand te regelen. 

Waarom een airco met installatie?

Het installeren van een airco moet nauwkeurig gebeuren, zodat je er nog jarenlang plezier van hebt. Kies je voor een airco met installatie, dan weet je zeker dat de installatie door ervaren monteurs gebeurt. Je krijgt advies over de juiste locatie van de buitenunit en tevens over de meest geschikte plaats in de kamer om de binnenunit op te hangen. Bovendien ben je verzekerd van garantie op de airco en op de installatie. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is genieten van een aangename temperatuur, op elk moment van de dag.

Related Posts