Sweet dreams! De leukste DIY’s voor in de slaapkamer

0
Share

Soms is het tijd om je slaapkamer helemaal een make-over te geven, om voordat je gaat slapen nog even de mouwen op stropen om aan de slag te gaan met een van de volgende DIY’s voor in de slaapkamer. Jouw kamer pimpen doe je zo!

Geef het een ander kleurtje

Ben je na een aantal maanden uitgekeken op je dekbedovertrek? Of past jouw overtrek niet meer bij je kamer na een make-over? Dan hoef je niet meteen een nieuwe te kopen en jouw oude weg te gooien. Van dekbedovertrekken tot aan thee- en keukendoeken. Voorwerpen van textiel geef je zo een ander kleurtje door middel van textielverf! Verven met textiel vraagt wel om een andere verfaanpak dan het verven van je muur. Lees je daarom goed in over hoe je deze DIY succesvol uitvoert.

Bed & breakfast

Ontbijten op bed geeft een hele andere ervaring dan ontbijten aan de keukentafel. Het is dan ook heerlijk om in het weekend lekker in bed te blijven liggen en verwend te worden met een ontbijtje op bed. Een croissant met een eitje en jus d’orange, mmm… Het enige nadeel aan ontbijten op bed is dat er nog wel eens een kruimel van het bord ontsnapt en zo in bed beland. Deze kruimels in bed kan je voorkomen door een bedtafeltje te gebruiken. Ze zijn op veel plekken te koop, maar je kan hem ook zelf maken. Zo creëer je een bedtafeltje dat precies bij jouw bed past!

Aan het hoofd

Bedden hebben vaak een hoofdbord, dit hoofdbord bepaalt voor een groot deel de sfeer in de kamer. Door het aanpassen van je hoofdbord kan je dus ook een compleet andere vibe aan je kamer geven. Pimp je oude hoofdbord of maak er zelf eenvoudig eentje. Op sites zoals Pinterest, vind je een heleboel ideeën voor mooie hoofdborden. Vaak staat er zelf ook nog eens een stappenplan bij van hoe je jouw favoriete nieuwe hoofdbord maakt.

Wegdromen onder een hemelbed

Het is een van de meest dromerige soorten bedden, als kind was dit dan ook vaak het droom bed om in je kamer te hebben staan. Een hemelbed, in slaap vallen onder een hemel van golvende doeken klinkt als een sprookje toch? Gelukkig is het maken van zo’n hemelbed helemaal niet zo lastig als dat je zou denken. Probeer het eens om er zelf een te maken!

Extra logees over de vloer

Een bank op je slaapkamer is een extra luxe om te hebben. Krijg je wel eens onverwachte logees over de vloer? Dan is het hebben van een slaapbank 2 persoons ideaal. Zo heb je altijd een slaapplekje over!

Related Posts