Tips voor verbouwen tijdens de wintermaanden

0
Share

Wanneer je van plan bent om je huis te gaan verbouwen, is het verstandig om de werkzaamheden allemaal goed vooraf te regelen. Er zijn werkzaamheden die je beter tijdens de zomermaanden kunt uitvoeren en weer andere tijdens de wintermaanden. Om kosten te besparen, kun je bij een verbouwing eventueel sloopwerk zelf uitvoeren. Het is tijdens de winter wel belangrijk dat je de ruimte, die moet worden aangepakt, kunt afsluiten van de overige delen van het huis waarin geen werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De ruimte waarin gewerkt wordt, moet niet verwarmd worden. Dat is vooral in deze tijd, nu het gas haast onbetaalbaar is geworden, een belangrijke voorwaarde. Daarom is een goede planning van groot belang. Heb je een grotere verbouwing, dan is het soms verstandig om tijdelijk op een andere plaats te gaan wonen. Met de stookkosten, die je daar tegenwoordig mee kunt besparen, kun je wel een tijdelijke ruimte betalen. Voor je huisraad kun je ook tijdelijk wel een selfstore afhuren. Hier staan je spullen allemaal veilig opgeslagen.

De keuken aanpakken

Wanneer je keuken inspiratie wilt opdoen, dan is het verstandig om voor de aanpak van de keuken eerst meerdere showrooms te gaan bekijken. Als je tot de conclusie bent gekomen dat het plaatsen van een nieuwe keuken erg kostbaar is, kun je misschien voor een andere oplossing kiezen. Je kunt de keukendeurtjes vervangen, zodat je al een andere soort keuken krijgt. Ook is het mogelijk om je keuken te schilderen. Wanneer je daarbij een andere kleur neemt, zal de keuken er weer als nieuw uitzien. Het is verstandig om het schilderen over te laten aan de winterschilder. Ook is het inhuren van een schilder goedkoper, dan het geweest is. Voor het schilderen, stucen, isoleren en behangen is het BTW tarief van 21% verlaagd naar 9%. Dat geldt zowel voor de materialen als het vakmanschap. Als je keuken is geschilderd, door de vakman, zul je weer jaren kunnen genieten van de keuken.

Afspraken maken voor er aan de werkzaamheden begonnen wordt

Voordat je werkzaamheden in je woning laat uitvoeren, is het belangrijk dat je eerst goede afspraken maakt. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je de keuken een andere kleur wilt laat geven, is het belangrijk om een paar schilders uit te nodigen. Ze kunnen allemaal een offerte maken. Er zijn er die de keuken ter plaatse schilderen en weer anderen nemen de keukendeurtjes mee om die in de werkplaats te spuiten. Wanneer alle offertes binnen zijn, kun je de onderlinge prijzen vergelijken en kijken hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Als je een schilder hebt uitgekozen, dan zal deze op de afgesproken datum aan de werkzaamheden beginnen. Zodra de keuken is opgebouwd, zul je verbaasd zijn over het resultaat. Door te kiezen voor de wintermaanden kies je niet voor het hoogseizoen van een schilder en betaal je minder, dan tijdens de zomermaanden. Voor het verduurzamen van je woning zijn er vaak potjes, waarvan je gebruik kunt maken. Kijk dat altijd eerst goed na, voordat je aan de werkzaamheden van je woning begint.

Related Posts