Top 3 tips voor de leukste tuinen

0
Share

De warme zomerdagen blijven langer aanhouden en dat betekent dat het tijd is om de tuin levend te houden. Dit wil je doen door niet alleen in de zomer, maar ook in het najaar een leuke tuin te hebben. Door een leuke tuin te creëren, hoef je niet buiten de deur te gaan om optimaal te kunnen genieten van de buitenlucht. Na de opknapbeurt van je tuin, terras of balkon kun je dat nu ook vanuit je huis doen. Om de leukste tuin te kunnen creëren, is het altijd handig om de meest recente tuintrends te bekijken. Hierdoor kun je namelijk erachter komen wat je leuk vindt en wat je wilt laten terugkomen in je eigen tuin. In dit artikel vind je tips om jouw tuin de allerleukste te maken.

Tip 1: Voel de natuur

Er is steeds meer aandacht voor het milieu. Waar eerder al het groen in de tuin werd betegeld met beton, wordt dat nu steeds minder gedaan. Daarom is het hebben van een groene tuin een populaire tuintrend. Daarbij is duurzaamheid een belangrijk begrip. Zo worden de oude materialen in de tuin vervangen door natuurlijke materialen zoals: bamboe, hout en andere eco-materialen.

Tip 2: Meegaan met de tijd

Tegenwoordig worden veel innovatieve apparatuur en andere gadgets gebruikt om het leven ons iets gemakkelijker te maken. Dit wordt niet alleen binnenshuis gedaan, maar ook buiten. Zo bestaan er ‘slimme’ apparatuur geschikt voor in de tuin. Dit zijn bijvoorbeeld apparaten die je op afstand kunt bedienen door slechts één tik op je smartphone. In je tuin kun je dan ook één of meerdere van deze vooruitstrevende apparaten toevoegen. Denk aan een elektrische barbeque, elektrisch kachel of verlichting die je op afstand kunt bedienen.

Tip 3: Langer groen

Een groene tuin heeft natuurlijk een diversiteit aan planten. Waar voorheen enkele soorten planten werd gebruikt, zie je steeds meer soorten in één tuin. Er zijn planten die niet alleen onder warm weer mooi blijven, maar ook in het najaar. Wil je dan ook dat je tuin er levendig uitziet tijdens de winterdagen? Denk dan aan groenblijvende haagplanten. Deze winterharde planten kunnen heel goed tegen koude weersomstandigheden, waardoor de kleur van de bladeren niet tot heel weinig zal vervagen.

Kortom, om in onder andere de warme zomerdagen te kunnen genieten in je tuin, terras of balkon zul je je tuin levend moeten houden. Dit doe je door één te worden met de natuur, je buitenruimte meer gadgets te geven en elk seizoen een groene tuin te hebben.

Related Posts