Creëer ruimte en sfeer met mangohouten kasten

0
Share

De vele gezichten van een kast in combinatie met de warme uitstraling en het duurzame karakter van mangohout resulteerde in de stijgende populariteit van mango kasten. Waarom ook jij die keuze altijd moet overwegen?? Bekijk de 5 belangrijkste redenen.

1. Een verantwoorde keuze

Zonder meer een belangrijke bron voor de populariteit van mangohout als materiaal is het duurzame karakter. Mangobomen geven maar enkele jaren veel vruchten en dus zijn ze voor de boeren maar kortstondig interessant. De meubelbranche gunt deze bomen een tweede leven. Daarnaast is het een zeer degelijk materiaal, waardoor de meubels lang meegaan.

2. Unieke uitstraling

Mango kasten zijn pronkstukken die eigenlijk dubbel opvallen. Specifiek voor kasten zijn ze door hun omvang immer prominent aanwezig en daardoor lenen ze zich perfect als eyecatcher. Mangohout als materiaal vervolmaakt dat beeld; iedere kast van mangohout is namelijk uniek vanwege het natuurlijke en soms zelfs grillige patroon in mangohout; want iedere boom heeft zijn eigen DNA!

3. Veelzijdig functioneel

Van boekenkasten of vitrinekasten tot kledingkastenen en van dressoirs of ladekasten tot TV-meubels; mango kasten zijn op vele wijzes functioneel. Om in op te ruimen, om in te ‘showen’ of om accessoires of apparatuur op te plaatsen. En vaak vind je meerdere van deze functies gecombineerd in één kast.

4. Mooi van ver

Mangohout wordt geïmporteerd uit Azië, waar de mangoboom veel voorkomt. Daarmee brengen eigenaars van mangohouten meubelen een exotisch element in hun interieur. Het past perfect bij de Nederlandse VOC mentaliteit; verre oorden willen ontdekken maar toch altijd weer graag thuis komen. ‘The best of both worlds’ zou je gerust kunnen stellen. Je brengt je interieur er als het ware mee op de juiste smaak.

5. Aantrekkelijke prijzen

En zijn het al niet de bovenste 4 punten die je aanspreken, dan komt er nog een ander element naar voren die ‘ons Nederlanders’ steevast aanspreekt; mangohouten meubels zijn namelijk ook nog eens niet duur. Een keuze voor een mangohouten kast is dus een keuze voor een uniek product met een verantwoord, warm karakter tegen een goede prijs. Bekijk ze zelf in een trendy meubelzaak in de buurt. Succes verzekerd!

Related Posts