Lentesferen met vloerkleden in jouw interieur!

0
Share

Stap binnen in ons huis, waar we onlangs bezig zijn geweest bewust te kijken naar hoe we het lenteklaar kunnen maken. We zijn dol op vloerkleden! Elk tapijt of vloerkleed heeft een verhaal en geeft elke kamer een eigen karakter. Vloerkleden zijn dus niet alleen functioneel, maar zorgen voor de juiste sfeer op het juiste moment!

Het is lente! De tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en nieuwe energie in de lucht hangt. Het is ook de perfecte tijd om ons interieur nieuw leven in te blazen en te transformeren met vrolijke kleuren en frisse nieuwe vloerkleden.

In dit artikel nemen we je mee in de keuze voor twee vloerkleden waarmee we twee kamers opnieuw leven hebben geblazen.

Zwart in de lente?

De zitkamer, een plek van warmte en gezelligheid, is de perfecte plek om een statement te maken. Bij het kiezen van ons vloerkleed, was het alsof we een puzzelstukje vonden dat perfect in ons interieur paste. Een zwart kleed, elegant en toch gedurfd, prijkt nu trots in het midden van de kamer. Het past bij onze meubels met zwarte poten en voegt een vleugje mysterie toe aan de ruimte. We zijn helemaal verliefd op de combinatie van de zwarte kleur op de grond met de oker gele accenten in de stoel en kussens. Het geeft een knusse maar frisse look waar we naar zochten. De kamer komt tot leven!

Onze keuze voor een zwart kleed kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Het was het resultaat van nadenken over de perfecte balans tussen contrast en harmonie in onze zitkamer. Het zwarte kleed geeft de ruimte een eigentijdse uitstraling, terwijl het tegelijkertijd de andere elementen in de kamer versterkt. Het is alsof het kleed een hoofdrolspeler is in ons interieurverhaal.

Een groen vloerkleed in de slaapkamer

De slaapkamer vraagt om een tapijt dat net zo kalmerend is als een zacht briesje door de bomen in de lente. Ons nieuwe groene vloerkleed transformeert de ruimte tot een oase van sereniteit. Een poëet zou zeggen: ‘het is alsof we elke nacht in een betoverd bos slapen, omringd door de rustgevende kleuren van de natuur.’ We hebben immers ook een wand bekleed met een mooi behang met vogels, planten en bloemen.

Het was een intuïtieve beslissing om voor groen te kiezen in de slaapkamer. We wilden een sfeer creëren die ons kalmeerde. Het groene kleed voegt een vleugje natuurlijke charme toe aan de kamer en brengt ons dichter bij de natuur, zelfs als we lekker warm onder de dekens liggen.

Op zoek naar de juiste vloerkleden

Zodra je hebt besloten om je interieur, op wat voor manier dan ook, een nieuw leven in te blazen, kan het plezier beginnen. Een van de leukste momenten is het daadwerkelijk uitzoeken van nieuwe spullen. In ons geval ging het nu over vloerkleden. Je kunt je zowel online als in de winkel gaan oriënteren in een vloerkleden outlet en dan kom je natuurlijk van alles tegen. Van levendige tapijten met exotische prints, subtiele stukken met ingewikkelde details tot aan mooie effen kleden.

Je kunt je verdwalen in een doolhof van kleuren en patronen. Het is dan ook raadzaam om duidelijk voor ogen te hebben waar je naar op zoek bent. Met die wensenlijst is het zoeken een stuk eenvoudiger. Uiteindelijk vonden wij de perfecte tapijten die perfect bij de twee kamers pasten.

Hoe groot moet een tapijt of kleed zijn?

Er bestaat veel discussie over de ideale grootte van een tapijt of kleed. Sommigen geven de voorkeur aan een kleed dat ver onder de bank doorloopt, terwijl anderen de voorkeur geven aan een kleed dat alleen onder de salontafel ligt en niet de bank uitsteekt. Het hangt allemaal af van de esthetiek en de functionaliteit die je voor ogen hebt.

De standaardmaten voor vloerkleden variëren vaak tussen 140×200, 160×230 en 170×240 cm. Deze maten zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en passen goed in verschillende ruimtes, zoals woonkamers en eetgedeeltes. Ze bieden voldoende ruimte om een specifiek gebied in een kamer te definiëren zonder de ruimte te overweldigen. Uiteindelijk hebben wij besloten voor een vloerkleed 160×230 cm te gaan. Deze standaardmaat biedt ons de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek in onze ruimte.

Een nieuw hoofdstuk met vloerkleden

Met de keuze voor onze nieuwe vloerkleden hebben we een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lentesferen in ons huis. De zitkamer straalt een eigentijdse elegantie uit, versterkt door het gedurfde zwart van het kleed, terwijl de slaapkamer een serene oase is geworden, gehuld in het kalmerende groen van de natuur. We zijn er blij mee en zijn klaar voor de lente!

Wil je meer informatie of heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en stuur een bericht.

Related Posts