Onmisbare accessoires voor op de e-bike

0
Share

Als eigenaar van een e-bike vraag je jezelf waarschijnlijk af welke accessoires essentieel zijn voor je veiligheid en comfort. Dit antwoord hangt grotendeels af van wat je van plan bent om met de fiets te doen, en wanneer je van plan bent er het meest op te gaan rijden. Voor de meeste mensen is het verstandig om de volgende elektrische fietsaccessoires aan te schaffen.

1. Fietsmand of fietsendrager

De meeste e-bikes die te koop zijn, worden niet standaard geleverd met fietsmand. Als je alleen van plan bent om naar je werk te pendelen of de e-bike te pakken om te gaan sporten, is een fietsmand misschien niet heel noodzakelijk. Als je echter van plan bent om naar het winkelcentrum te gaan of eten en drinken mee wilt nemen tijdens een lange fietstocht, dan komt een fietsmand wel van pas! Zoek naar een fietsmand die stevig op het stuur van je fiets past. Vind je een fietsmand maar niks? Een alternatief kan gevonden worden in een fietsendrager elektrische fiets van Dakdragerwinkel.nl.

2. Een spiegel op het stuur

Een buitenspiegel op een e-bike is niet verplicht, tenzij je op een elektrische fiets rijdt die harder dan 25 kilometer per uur gaat. Dit zijn de zogeheten speed-pedelecs. Als je het aan ons vraagt, zijn spiegels altijd onmisbaar op een fiets. Het is daarbij vooral belangrijk om een linker zijspiegel te hebben, want dat is waar het verkeer je passeert. Spiegels zijn betaalbaar en kunnen je ook veel gemoedsrust geven; of je nu een korte rit door de buurt maakt of een lange rit naar je werk.

3. Telefoonhouder

Het is bij wet verboden om tijdens het rijden een smartphone vast te houden. Daar is ook wel wat voor te zeggen, want afleiding is nog steeds de grootste boosdoener van verkeersongevallen. Of je nu je kilometers wilt bijhouden in een fitness-app of gewoon je telefoon binnen handbereik wilt hebben om inkomende oproepen te beantwoorden, een telefoonhouder is één van de handigste e-bike accessoires die je kunt hebben. Er zijn verschillende telefoonhouders waar je uit kunt kiezen. Bij sommige telefoonhouders wordt je smartphone volledig beschermd in een mooi hoesje, terwijl het bij andere telefoonhouders juist mogelijk is om inkomende oproepen en Whatsapp-berichtjes in één oogopslag te kunnen zien.

Related Posts