Waarom fietsen goed voor je is

0
Share

Fietsen is een goede manier om bijvoorbeeld gewicht te verliezen. Daarnaast verbeter je ook nog eens je conditie en je weerstand. Als kers op de taart zorgt het er ook nog eens voor dat je beter kunt slapten. Fietsen is een hele flexibele sport. Je kunt gaan wanneer je wil. Daarnaast kun je ook fietsen naar je werk, school etc.

Wat fietsen met je lichaam doet

Fietsen zorgt ervoor dat je vet verbrand. Een half uurtje per dag is al genoeg om wat te verbranden. Om zoveel mogelijk vet te verbanden kun je het beste op een gemiddeld tempo gaan fietsen, maar ook weer niet te hard want dat ga je dadelijk te veel koolhydraten verbranden i.p.v. vet. Daarnaast is fiets ook goed voor je spieropbouw. Wanneer je regelmatig gaat fietsen, versterk je je spieren uiteraard. Je verhoogt ook nog eens je uithoudingsvermogen. Denk bijvoorbeeld aan een ritje op een elektrische fiets of een mountainbike. Op een gegeven moment kun je die bijna moeiteloos je dagelijkse ritten fietsen.

Stress vermindering

Fietsen is er niet alleen voor de sport. Het dient ook als ontspanning. Al helemaal wanneer je in de mooie natuur gaat fietsen. Wanneer je in de mooie stille bossen bent, kun je even alles vergeten en alles laten gaan. Zeker nadat je een bijvoorbeeld een drukke werkdag hebt gehad. Fietsen verminderd dus je stres en heeft positieve gevolgen op je mentale gezondheid. Wat ook een voordeel van fietsen is, is dat het bevorderlijk is voor je immuunsysteem. Wanneer je regelmatig gaat fietsen, wordt je lichaam dus sterker en beter in het afweren van ziekten en virussen.

Beter slapen

Zoals al in de intro genoemd, kun je beter slapen door regelmatig te fietsen. Heb je weleens last van moeilijk in slaap vallen of rusteloze nachten? Dan is een rondje fietsen op een racefiets misschien wel iets voor jou. Doordat je actief beweegt kun je dieper, fijner, en beter slapen. Ook het fietsen in de open lucht heeft positieve effecten op je gezondheid. Doordat je veel buiten bent maakt je ontwikkeld je lichaam beter zijn bioritme. Je zult hierdoor ‘s avonds snelle moe zijn.

Related Posts