3 voordelen van de BPM calculator

0
Share

Heb jij je droomauto gevonden? Maar staat deze niet in Nederland geregistreerd? Dan kan je natuurlijk verder zoeken naar je nieuwe droomauto, maar je kan er ook voor kiezen om je droomauto te laten importeren naar Nederland. Dit importeren is niet eens zo heel erg moeilijk, zolang je maar voldoet aan de wettelijke eisen. Zo ben je verplicht om BPM af te staan aan de belastingdienst om met je auto op de openbare weg te mogen verschijnen. Zonder betaalde BPM krijg je namelijk geen kentekenplaten en die heb je toch echt nodig voor je verzekering en tenaamstelling van de auto. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een verplichte belasting voor iedereen die in het bezit is van een auto. Natuurlijk wil je deze BPM zo laag mogelijk houden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het laag houden van je BPM? Gebruik dan een BPM calculator die is goedgekeurd door de belastingdienst. Zo weet je zeker dat je nooit te veel belasting hoeft te betalen. 

Hoe werkt de BPM calculator?

Met de BPM calculator bereken je in één handige calculator precies hoeveel BPM jij verschuldigd bent aan de belastingdienst. De belastingdienst heeft zelf een rekentool, maar deze tool gaat uit van een aantal standaardwaarden, zoals het merk van de auto, het brandstofgebruik en de leeftijd van de auto. De technische aspecten of de waarde van de auto wordt niet meegenomen. Binnen de BPM calculator is dat wel het geval. De emissie wordt meegenomen, de technische staat en eventuele schades worden ook in de berekening meegenomen. Hierdoor is het de waarde van de BPM veel realistischer en krijg je ook direct inzicht in de kosten. Hierdoor kom je nooit voor verassingen te staan en weet je precies hoeveel je moet betalen aan de belastingdienst. Zo kan je al snel gebruik maken van jouw droomauto zonder dat je te veel moet betalen aan de belastingdienst. 

De drie slimme voordelen van het gebruik van een BPM calculator

Naast dat de BPM calculator je een eerlijk beeld geeft van de hoogte van de belasting die je moet betalen, is de BPM calculator ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. De calculator geeft een nauwkeurig beeld van de waarde van je auto en bepaalt daar de hoogte van de belasting op. Zo weet je zeker dat je nooit teveel belasting hoeft te betalen omdat je gebruik maakt van de standaard rekentools van de belastingdienst. De BPM calculator is een geaccepteerde tool die dus ook bij je belastingaangifte gebruikt mag worden. Hierdoor kan je zelf de tool kiezen die het meeste voordeel oplevert. Je bespaart zo eenvoudig op je BPM kosten. BPM is een verplichte belasting in Nederland wanneer je een auto of motorrijtuig bezit in Nederland. Dus wil je een kenteken verkrijgen? Dan is het belangrijk om je auto ook te registreren wanneer je deze importeert. Zo weet je zeker dat je de openbare weg op mag, dat je je auto ook kan verzekeren en dat je aan alle wettelijke eisen voldoet. Zo kan je toch beschikken over je droomauto zonder dat je te veel hoeft te betalen. Maak dus gebruik van een goede BPM calculator om zeker te weten dat je niet teveel betaalt. 

Related Posts