5 handige tips voor internationale studenten in Singapore

0
Share

Als je hebt besloten om in Singapore te studeren, weten we dat je de meest vette ervaring zult hebben. Toch kan het eng zijn om te verhuizen en een diploma te behalen in een ander land dan het jouwe. We zijn er echter zeker van dat je je weg zult vinden om de beste herinneringen aan Singapore als student te hebben. Volg dus zeker 5 handige tips voor internationale studenten in Singapore en leer meer over dit unieke land.

Goede voorbereiding

Maak allereerst een begroting en houd je daaraan. Singapore is een duur land, maar heeft mooie kortingen voor studenten. Bekijk ze en gebruik ze terwijl je hier bent. Bekijk ook de mogelijkheden voor studentenhuisvesting, zodat je de beste kwaliteit voor de beste prijs krijgt. Maak gebruik van de studentenondersteuning van je universiteit, maar kijk altijd voor andere alternatieven ter vergelijking.

Eet smakelijk! Singapore is een paradijs voor eten en als student heb je de kans om enkele maanden door te brengen met het verkennen van de beste plekken in het land. Mis de kans niet om roti prata, kiprijst, nasi lemak en char kway teow te proberen. Singapore is een mengelmoes van de internationale keuken. Het is de perfecte plek om Indiase, Chinese, Thaise en nog veel meer gerechten uit heel Azië te proeven. Voor fruit moet je de beroemde doerians proeven. Hoewel hun geur misschien niet aantrekkelijk is, beloven we dat de smaak onvergetelijk zal zijn.

Populaire plekken

Bezoek de meest populaire plekken voor studenten, zoals de Esplanade, waar je gratis kunt winkelen, eten en shows kunt zien. Ga naar NamNam, een fantastische site om Vietnamees eten te proberen of rond te hangen met je vrienden. We raden ook aan om wat bubbelthee te halen bij Tiger Sugar, Koi, Gong Cha of Xing Fu Tang. Voor een buitenervaring, verken Coney Island Park, waar je natuurwandelingen kunt maken, vogels kunt spotten of rond kunt fietsen terwijl je de zon ziet. Singapore is een futuristisch land, waar je unieke moderne gebouwen kunt zien. Houd er rekening mee dat de toegangsprijs voor studenten duur kan zijn.

Wees je bewust van enkele wetten die misschien gek lijken voor een westerse student. Het is bijvoorbeeld tegen de wet om kauwgom te verkopen in Singapore, dus neem dit soort snoep niet mee uit je eigen land. Aan de andere kant hebben straatartiesten een vergunning nodig om in het openbaar voorstellingen te geven, mag je thuis niet naakt lopen en staan ​​er boetes op het niet doorspoelen van het toilet. Hoewel deze regels misschien belachelijk lijken, moet je rekening houden met andere wetten die je in de problemen kunnen brengen.

Volop genieten!

Geniet ten slotte van de topuniversiteiten en de studentenervaring. Singapore universiteiten staan ​​bovenaan de hitlijsten in Azië, wat betekent dat je 100% ondersteuning krijgt om het beste te verkrijgen diploma met een leuke ervaring. Als je onderweg nog vragen hebt, zullen de medewerkers van de universiteit ervoor zorgen dat ze de antwoorden vinden. Wees niet bang om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Registreer je bovendien bij de dichtstbijzijnde ambassade van je thuisland. Als je problemen ondervindt tijdens je verblijf in Singapore, kunt je altijd contact opnemen met de Nederlandse ambassade.

We hebben nog een laatste extra tip, controleer de reisdocumentatie die je nodig hebt voor je reis. Als internationale student moet je mogelijk een specifiek visum aanvragen op basis van je nationaliteit. Daarnaast heb je de mogelijk de ‘Singapore Arrival Card‘ en een ‘Gezondheidsverklaring’ nodig voor een vlotte toegang. Het goede nieuws is dat iVisa.com je kan helpen bij het verwerken van deze reisdocumenten. De snelle en eenvoudige procedure zal je leven zoveel gemakkelijker maken. Focus op het genieten van je studentenleven in Singapore en laat de rest over aan de mensen met de juiste ervaring.

Related Posts