Beleef Lapland in de winter én de zomer!

0
Share

Lapland, dat is toch een bestemming voor alleen in de winter? Niets is minder waar! Lapland is zeker prachtig in de winter maar óók in de zomer is er ontzettend veel moois te ontdekken.

Waar ligt Lapland?

Op zoek naar een unieke bestemming? Dat ben je in Lapland aan het juiste adres. Het is niet echt een land maar een streek die zich uitstrekt over het Arctische deel van meerdere landen, waaronder Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland. Het meest bekende deel ligt in het noorden van Finland. De thuishaven van de Kerstman!

Niet vier maar zes seizoenen

Wij zijn vier seizoenen gewend maar Lapland heeft er zes per jaar. De winter kent twee seizoenen, namelijk de ‘diepste winter’ en het ‘vroege voorjaar’. De herfst, genaamd ‘Ruska’ komt na de zomer, waarna het vroege najaar volgt, van oktober tot december. Het is dus niet alleen maar een Winter Wonderland! Juist de verschillende seizoenen maken het zo divers.

Het bijzondere licht

De streek kent een enorm donkere periode van november tot eind januari. Er lijkt geen zon te zijn, maar hij is zeker wel aanwezig! De weerkaatsing van dit zonlicht op de witte sneeuwlaag veroorzaakt een soort schemering met een mysterieuze paarsblauwe gloed genaamd ‘de Kaamos’. Dit licht geeft Lapland de ontzettend mooie, sprookjesachtige sfeer in deze periode. De nachten worden weer korter vanaf eind maart, het wordt langzaam groen en er staan allerlei prachtige planten en bloemen in de bloei. Eind juni komt de Midzomernacht waarop het 24 uur lang per dag licht is! Lapland kent een héél zichtbaar contrast over het gehele jaar. Ook één van de dingen die de bestemming zo uniek maakt.

Winter Wonderland ontdekken

In de winter is de rondreis Lapland zéker een aanrader. De tijd van winterpret met sledetochten, glühwein en sfeervolle kampvuren. De witte wereld is een sprookje dat tot leven komt. Daar staat de streek ook zo bekend om, als Winter Wonderland! Ervaar het kleurige noorderlicht en de miljoenen sterren die ’s nachts de hemel verlichten. Daarnaast kun je helemaal tot rust komen in het land van de sauna. Er is ook een divers aanbod aan speciale sauna belevingen. Wil je meer avontuur beleven? Ga op een huskysafari of stap op een sneeuwscooter!

Vakantie in het zomerse Lapland

De bestemming is vooral in de winter populair. Dat neemt niet weg dat je in de zomer ook de rondreis Lapland kunt maken! De witte wereld verandert rond juni in een sfeervol gebied waar je kunt kanoën, kajakken, mountainbiken en hiken door de adembenemende nationale parken. Dankzij het landklimaat is het meestal droog en zonnig, de temperatuur ligt gemiddeld tussen de 14 en 20 graden Celcius. Perfect wanneer je bijvoorbeeld niet zo van het tropische klimaat bent. De zon gaat boven de poolcirkel niet onder, dus een perfecte tijd om de Middernachtzon te bewonderen!

Welk seizoen dan ook, Lapland is altijd een unieke beleving!

Related Posts