Ik ga op reis en ik neem mee…

0
Share

Als je op reis gaat, of we het nou hebben over een rugtas of een koffer, dan wil je zo min mogelijk mee sjouwen. Het is alleen lastig om te bepalen wat je dan meeneemt. Zeker als het gaat om producten uit de badkamer. Wat is nou essentieel? Los van de EHBO-kit en de tandenborstel heb ik hier een lijst gemaakt om het allemaal wat makkelijker voor je te maken.

Zonnebrand

Ja. Je ontkomt er niet aan. Of je nou in Schotland ‘The West Highland Way’ gaat lopen of in Thailand gaat backpacken, zonnebrand kan je niet missen. Niet alleen verhoogt langdurige blootstelling aan de zon de kans op huidkanker, ook ga je huidveroudering en allergische reacties tegen door zonnebrand te gebruiken. La Roche Posay, het franse huidverzorgingsmerk, staat nu dan ook helemaal in de spotlight. De reden? Helende ingrediënten, gemaakt door dermatologen en handige verpakkingen. Maar het is niet het enige merk dat doet wat het belooft. Merken als Shiseido en Vichy doen een stapje richting de irritatie vrije huidverzorging. En natuurlijk hebben ze allemaal handige reisvriendelijke verpakkingen, kijk maar eens op HBB24.

Hygiëne

Natuurlijk is hygiëne een must als je op vakantie gaat. Daar zijn we nu meer bewust van dan ooit tevoren. Je kan zelf kiezen wat jouw voorkeur is. Ga je voor een handsanitzer of toch liever gewoon een stuk zeep in een bakje? Een hand sanitizer (die we nu overigens allemaal goed hebben leren kennen) is tegenwoordig ook verkrijgbaar in kleine verpakkingen. Je hebt maar een kleine druppel nodig en het is ook heel handig als je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer moet reizen. Verkleint toch de kans op virussen of gevaarlijke bacteriën.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Slapen

Zeker als je ergens heen reist met een tijdsverschil kan je waarschijnlijk de eerste paar nachten slecht slapen. Denk eens aan melatonine. Dit is een natuurlijk stofje wat je aanmaakt op de tijd waarop je normaal gaat slapen. Je kan je systeem op reis even een handje helpen door het als supplement te nemen. Het is beschikbaar in pilvorm maar ook als bijvoorbeeld theezakjes. Je hebt ook supplementen als Ruval Extra Forte, dat is eigenlijk gewoon Sint Janskruid. Ook een mooi kruid waar je lekker rustig van wordt. Sommige mensen nemen dit soort kruiden supplementen ook tegen bijvoorbeeld vliegangst.

Cadeausets

Kijk eens naar je favoriete merken shampoo, conditioner of je facewash en kijk of ze cadeausets hebben. Meestal gaan die voor veel goedkoper weg dan je normale prijs. Vaak heb je ze dan ook nog eens in travelsize. Als je houdt van wat luxe kan je zelfs een set van Balmain kopen, waarin ook een haarborsteltje zit. Alles-in-1. Heerlijk. Ook hebben ze bij de categorie cadeausets vaak sets die speciaal gemaakt zijn voor reizen, met een handig toilettasje erbij.

Waar je misschien niet aan denkt…

Natuurlijk maak je een lijstje met alles wat je meeneemt. Dan ben je onderweg, en dan denk je ineens: “Oh, had ik hier nou maar aan gedacht!”. Denk eens aan een fijne CC of BB cream met SPF. Of partyplugs, niet perse om te ‘partyen’ maar het kan maar net zo zijn dat je in het vliegtuig last hebt van een huilende baby. Of dat je hostel vol zit met zoemende muggen of giechelende kamergenoten. Wat denk je van een hydraterend maskertje voor in het vliegtuig, om de droge huid tegen te gaan.

Related Posts