Mijn eerste 100 kilometer hike!

0
Share

Ik was het al heel lang van plan maar steeds kwam het er niet van? 100 kilometer door de natuur wandelen van hut naar hut, een echte huttentocht dus. Gewoon helemaal in mijn eentje om zo optimaal te genieten van de omgeving en de rust. Paar weken geleden heb ik gehoor gegeven aan mijn wens. Ben je benieuwd hoe het is gegaan, lees dan verder!

Geweldige ervaring

Een huttentocht is een groot avontuur. Na wat zoeken en speuren op internet ben ik gegaan voor huttentocht Frankrijk, een land dat mij enorm aanspreekt. De natuur is adembenemend en de uitzichten op valleien en meren zijn indrukwekkend. De huttentocht duurde zeven dagen dus ik liep ongeveer 17 km per dag. Best pittig maar het was toch goed te doen.

De voorbereiding in Nederland

Als voorbereiding had ik natuurlijk in Nederland al lange wandelingen gemaakt. Ook ben ik blij dat ik op tijd goede wandelschoenen had aangeschaft en deze heb ingelopen. Daar heb ik veel profijt van gehad want je voeten krijgen het best wel te verduren. Verder een goede rugzak aangeschaft en toen was ik er klaar voor.

Magnifieke bergtoppen

Aangekomen in de Alpen begin ik de volgende dag aan de eerste tocht. Na een goed ontbijt vertrek ik. Het weer is prachtig en ik heb er super veel zin in. De wandeling is echt prachtig. Ik kom door bossen en alpenweiden. Regelmatig moet ik even stoppen voor het schieten van wat plaatjes, het is gewoon te mooi! Genietend en voldaan maar ook wel moe kom ik bij de eerste hut aan. Ik eet een eenvoudige maar voedzame maaltijd en drink een lekker koud biertje. Duik van heerlijk mijn bedje in. Ik heb geslapen als een roosje, heerlijk die berglucht!

Mooie dagen

De volgende dagen zijn een herhaling van de eerste. Ik geniet met volle teugen van de wandelingen door de schitterende natuur. De routebeschrijvingen zijn heel goed en zonder noemenswaardige problemen heb ik de huttentocht voltooid. De afwisseling en de veelzijdige natuur maakten het tot een groot avontuur. Ik ben echt tot rust gekomen en voel me uitgerust en ontspannen. En dat terwijl ik ruim 100 kilometer heb gelopen in een week. Het begint al weer te kriebelen en voorzichtig maak ik vast plannen.

Volgend avontuur?

Je hebt wel door dat het doen van een huttentocht me geweldig is bevallen. Frankrijk is heel mooi maar Spanje is ook een land dat mij trekt. Dus mijn volgende avontuur wordt een huttentocht Pyreneeën. Ik heb er al super veel zin in! Hoe dat is gegaan lees je in mijn volgende blog.

Related Posts