Ontdek de mooiste plekjes van Curaçao

0
Share

Een van de voordelen van een vakantie naar Curaçao, is dat het er altijd lekker warm is. Dus of je nu in de zomer of de winter gaat, over de temperatuur hoef je je geen zorgen te maken. Het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee heeft een oppervlakte van 444 km². Dat is niet bijzonder groot, maar er valt genoeg te beleven tijdens je verblijf. Het is wel handig om dan eigen vervoer te hebben. Je kunt gemakkelijk een auto huren Curaçao. En daarmee heb je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te ontdekken.

Lokaal een auto huren op Curaçao

Het vliegveld van Curaçao ligt bij Hato. Hoewel het redelijk centraal op het eiland ligt, is het toch gemakkelijk om direct na je vlucht al over de huurauto te beschikken. Kijk daarom tijdens het auto huren of er vanaf het vliegveld een transfer is naar de locatie van de verhuurder. En wat de mogelijkheden zijn op het moment dat je de huurauto aan het eind van de vakantie weer gaat inleveren. Andere zaken waar je rekening mee kunt houden bij het auto huren Curaçao is wat de minimale leeftijd van de bestuurder is. Vaak is dat achttien jaar. En of je een creditcard nodig hebt voor huur. Internationale verhuurbedrijven kunnen dit verplicht stellen. Lokale verhuurbedrijven als De Vos Autoverhuur wijken voor het auto huren Curaçao van deze standaard verplichtingen af. 

De mooiste stranden van Curaçao

Nu je het auto huren Curacao geregeld hebt, is het tijd om te kijken naar een ontspannen invulling van de vakantiedagen. Daarbij ontbreekt uiteraard het strand niet. Hierbij heb je keuze uit maar liefst vijfendertig locaties, die stuk voor stuk allemaal even mooi zijn. Voor de dagen dat je niet in de auto wilt stappen, kies je een strand in de buurt van je vakantieverblijf. Maar als je toch wilt profiteren van het auto huren Curaçao, dan is Kenepa Grandi, of de Grote Knip, zeker de moeite waard. Net als Barbara Beach en Playa Lagun.

Een actieve dag op Curaçao

Voor een combinatie van winkelen, een gezellig terrasje en historische panden bezoek je het Pietermaai District. Ook de kleurrijke huizen aan de Handelskade in Willemstad moet je gezien hebben als je op Curaçao bent. Voor een sportief dagje uit kies je voor Tugboat waar je kunt duiken. En het auto huren Curaçao komt eveneens goed van pas als je het natuurpark Shete Boka bezoekt. Voor de echte sportievelingen is de klim van de 372 meter hoge Christoffelberg een echte uitdaging. 

Kijk voor passend vervoer tijdens je verblijf op Curaçao

Na een inspannende dag wil je natuurlijk in een koele auto terug naar je vakantieverblijf. Kijk daarom vooraf bij het auto huren Curaçao of de auto die je op het oog hebt, voorzien is van een airco. Je kunt het type auto overigens helemaal op je programma afstemmen en aan je behoefte aan luxe en comfort. Dat gaat van een stoere pick-up, naar een luxe gezinsauto, tot een praktische stadsauto. Wil je je aandacht volledig bij de weg en de omgeving houden? Dan is het praktisch om voor een automaat te kiezen tijdens het ontdekken van de mooiste plekjes van Curaçao. 

Related Posts