Waarom een weekendje op de Veluwe je-van-het is!

0
Share

Op zoek naar een perfecte manier om een weekendje in Nederland onder de pannen te gaan? Ga dan voor een weekendje weg op de Veluwe! De Veluwe is een perfecte locatie, met pittoreske dorpjes, grandioos mooie natuur en genoeg mogelijkheid tot de leukste activiteiten. Lees snel met ons mee waarom jouw volgende bestemming een hotel op de Veluwe zou moeten zijn; check it out!

Wat is de Veluwe?

De Veluwe (bestaande uit Nationaal park de Veluwezoom en nationaal park de Hoge Veluwe) is een streek in Gelderland. De natuur van de Veluwe bevindt zich tussen Harderwijk en Arnhem, en is dus een groot oppervlak van Nederland. De Veluwe leent zich uitstekend voor dagjes al wandelend of fietsend te genieten van de natuur. Het gebied rondom de Posbank wordt vaak beschouwd als een van de mooiste gebieden van de Veluwe. Op de Veluwe kan men genieten van uitgestrekte heides, wilde dieren en heerlijke bossen.

Voordelen van vertoeven in de natuur

Wie toe is aan een weekendje ontspanning en rust is op het goede spoor wanneer hij of zij de Veluwe in Google intikt. Door de combinatie van lieflijke dorpjes, mooie stukken natuur en genoeg mogelijkheden tot bijvoorbeeld dagjes fietsen (en fietsverhuur), is een weekendje op de Veluwe precies wat je nodig hebt om even tot rust te komen. Veel mensen kiezen ervoor om in een hotel op de Veluwe te logeren, maar er bestaan ook huisjes waar je een weekendje terecht kan. Als je geluk hebt, word je wakker met een uitzicht van het douw op de grassen en wilde dieren rondom het hotel of huisje! 

Hoe vul ik een weekendje op de Veluwe in?

Wie er inderdaad voor kiest twee nachtjes naar de Veluwe vertrekt maar daar nog nooit eerder is geweest, weet wellicht niet helemaal hoe zo’n weekendje nou precies in te vullen. Wij zouden adviseren om vrijdag een aantal uur op te nemen, zodat je rond een uurtje of 16.00 ’s middags aankomt bij je geboekte hotelkamer of huisje. Vanaf daar kun je al wandelend genieten van de natuur, en bekijken waar je een lekker hapje gaat eten (met de auto ben je zo bij heerlijke restaurants, en al wandelend kun je deze ook bereiken!). De volgende ochtend kan je een fiets huren in één van de nationale parken, en al fietsend het park ontdekken. Ga op stap met een gevulde picknickmand, of geniet van bijvoorbeeld een pannenkoek in één van de pannenkoekenhuizen die de Hoge Veluwe rijk is. Na de lunch vervolg je je fiets tour, en om vervolgens ergens een hapje te eten en daarna huiswaarts te gaan. Geniet zondagochtend van een lekkere coffee-to-go tijdens een ochtendwandeling en neem de stilte en natuur nog even tot je, voordat je je maandag weer in de hectiek van je werk stort!

Related Posts