4 tips om je woning een metamorfose te geven!

0
Share

Ziet je interieur er al jaren hetzelfde uit? Dan is het tijd voor een make-over! Wanneer je al een lange tijd tegen dezelfde inrichting aankijkt, kan je huis wat saai aanvoelen. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je huis rommeliger achterlaat en dat je je minder thuis voelt. Wij helpen je een handje met het opvrolijken van je interieur! Met deze 4 tips kan je je woning een goede metamorfose geven!

1. Een nieuwe indeling

Eén van de makkelijkste oplossingen voor het creëren van een ‘nieuw’ gevoel in huis, is het veranderen van de indeling van alle meubels. Je kan bijvoorbeeld je bank een kwartslag draaien of die lamp in een andere hoek neerzetten, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de hele zithoek om te ruilen met de eethoek! Zo krijg je net het gevoel alsof je in een nieuw huis woont, elke keer als je de kamer binnenloopt.

2. Een nieuw kleurtje

Kleur heeft veel invloed op de sfeer in huis. Een kamer met lichte kleuren voelt al sneller luchtiger en ruimer wat erg past bij de zomer, terwijl een kamer met donkere kleuren weer een warmer gevoel kan geven, maar de kamer ook kleiner kan laten lijken. Om de sfeer in een kamer compleet te veranderen, is de beste oplossing dus om hem een nieuw kleurtje te geven! Koop een pot verf in jouw lievelingskleur en schilder een grote muur in die kleur. Je zal meteen het verschil merken!

3. Haal de natuur naar binnen

Planten en bloemen staan mooi in iedere kamer, of ze nou groot zijn of klein. Ze zien er gezellig uit en geven meteen meer sfeer aan je huis. Koop dus bijvoorbeeld een mooie kamerplant voor in de hoek, of koop een mooie bos bloemen voor op tafel. Er is niets zoals te veel groen! Tegenwoordig zijn er veel webshops van bloemisten die bloemen bezorgen, dus bestel je planten en bloemen online zodat je ze goed met elkaar kan vergelijken!

4. Wees creatief

De leukste manier om je huis op te vrolijken is door het helemaal zelf te doen. Wees dus creatief en maak zelf iets moois wat je in je huis kan neerzetten of op kan hangen. Maak bijvoorbeeld een groot abstract schilderij voor aan de muur, of timmer zelf een kastje in elkaar. Zo heb je zelf een unieke bijdrage aan je interieur en je zal dan ook erg trots zijn op je huisje!

Related Posts