Alles over kamperen met de familie!

0
Share

Met het gezin op kampeervakantie gaan kan voor de onnodige stress zorgen, zeker als je voor het eerst gaat. Nergens voor nodig, want met de juiste checklist en aandacht kun je tijdig alles regelen en inpakken. Zo wordt de vakantie juist een mooi avontuur! In dit artikel helpen we je op weg van planning tot pakken.

De bestemming

Welke camping voldoet aan de eisen voor het hele gezin? Denk aan animatie of kidsclubs, speeltuinen, zwemgelegenheden. De meeste campings zijn vaak ingericht om aan alle wensen te voldoen. Kinderen vervelen zich nou eenmaal sneller, dus zoek goed uit of je wel een bestemming kiest die bij jouw gezin past.

Het overnachten

Kamperen is hartstikke leuk, zeker voor de kinderen. Het kan echter nog wel eens zo zijn dat de ruimte schaars is. Denk dan eens aan een voortent voor de caravan of bij je tent om meer ruimte te creëren. Hier kun je eten, lezen, spelletjes spelen en ontspannen. Super fijn als het minder goed weer is bijvoorbeeld.

De inpaklijst

De inpaklijst is je beste vriend. Maak tijdig een inpaklijst per gezinslid en zorg ervoor dat je inpakt terwijl de rest zich er niet mee bemoeit. Zo weet je zeker dat je alles hebt. Vinden je kinderen het leuk om te helpen? Laat ze dan helpen met wat makkelijke dingen inpakken., Zo kun je ze meteen een beetje voorbereiden op de reis!

Kinderen voorbereiden

Voorbereiden is direct het volgende belangrijke punt als je voor het eerst gaat kamperen. Vooral bij jonge kinderen is het belangrijk om ze voor te bereiden op wat er komen gaat in de vakantie. Het kamperen kan zonder uitleg nogal spannend zijn voor ze, omdat ze nieuwe buitengeluiden horen en misschien ‘s avonds naar het toiletgebouw moeten wandelen. Oefen bijvoorbeeld een keer door in de tuin te overnachten of op een speelveldje overdag. Dit kan een enorm verschil maken!

Do’s en dont’s

Kinderen moeten meer verwerken en daarom is het belangrijk om bepaalde dingen wel en niet te doen. Zo is het goed om ze zelfvertrouwen te geven tijdens het kamperen, door ze dingen zelf te laten doen en ze te leren te genieten van de natuur. Het is tenslotte een groot avontuur voor ze.

Wat je beter niet kunt doen is spannende verhalen rond het kampvuur vertellen. Zeker jonge kinderen zijn hier gevoelig voor en zullen daardoor niet snel durven slapen en een slechte associatie met kamperen krijgen. Tot slot: zorg voor een rustige plek, dus niet met teveel prikkels en insecten.

Related Posts