De interieur mogelijkheden met een ronde tafel!

0
Share

Rond dat is altijd trendy, want de grote koning Arthur wist het ook al een vierkante tafel daar kun je niets mee! Tegenwoordig zijn de ronde tafels niet meer weg te denken uit de wereld van het interieur. Je ziet vaak ronde eettafels, maar ook zeker ronde salontafels of bijzet tafels. Hieronder kun je lezen waarom ronde tafels echt het verschil maken bij jou thuis.

Aan tafel!

Iedereen is het hier over eens: “Een ronde eettafel kan een betere sfeer creëren dan een hoektafel.” De ronde eettafel ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar voelt ook prettiger aan in een gesprek. De ronde vorm bevordert wederzijds oogcontact met alle tafelleden. Het is dan ook niet onredelijk dat je in restaurants vaak ronde tafels van grote groepen ziet. Kortom: aan ronde tafels beleef je het ultieme moment van perfect met elkaar opschieten. Dus zeg hallo tegen late night dining.

Hoekjes zijn verleden tijd

Een veelvoorkomend probleem bij kubistische salontafels zijn hoekbotsingen. Wanneer je te snel wilt opstaan ​​kom je vaak met je kuit of been tegen de hoeken van de tafel aan. vervelend! Maar met een ronde salontafel is dit probleem snel opgelost.

Ovaal mag ook

De woonkamer bestaat meestal uit hoeken, bijna nooit rond. Door organische vormen zoals ronde salontafels of ronde bijzettafels te combineren met gladde, rechte vormen krijg je een meer speelsere woonkamer en oogt het ook een stuk moderner. Hetzelfde geldt voor het eetgedeelte, door een ronde eettafel toe te voegen, krijg je verrassende effecten in uw interieurdecoratie. Gaat de ronde tafel te ver? Dan is de ovale tafel de perfecte keuze om organische vormen in de ruimte te introduceren.

Organische vormen

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor ons interieurontwerp. De aardse materialen en natuurlijke organische vormen zorgen ervoor dat we ons thuis voelen. Ronde wollen vloerkleden, linnen dekens, rieten stoelen en ronde eiken eettafels zijn de perfecte basiselementen van natuurlijke interieurs. Een ander voordeel van organisch design is dat het er in alle opzichten mooi uitziet.

Combinaties

Met een ronde salontafel kun je eindeloos wisselen, denk bijvoorbeeld aan meerdere kleine salontafels of bijzettafels door elkaar, of van verschillende hoogtes. Tijdens je verjaardag kun je bijvoorbeeld een salontafel in verschillende hoeken van de kamer plaatsen, ze vervolgens weer bij elkaar zetten, of zelfs op elkaar schuiven als je dat beter uitkomt. Altijd handig! Mix en match verschillende soorten salontafels om een ​​speels effect te creëren.

Creëer ruimt

De ronde tafel is zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Ten eerste neemt de ronde tafel minder ruimte in beslag en verplaats je je gemakkelijk om de tafel. Daarnaast kun je eenvoudig extra stoelen toevoegen, zodat je op een kleinere oppervlakte meer zitplaatsen kunt creëren.

Related Posts