De juiste mindset helpt met afvallen

0
Share

Cristiano Ronaldo, Usain Bolt, Roger Federer, Rico Verhoeven en Tiger Woods. Deze namen doen je vast een belletje rinkelen. Het zijn allemaal atleten de hun tak van sport beoefenen op het hoogste niveau wat er is, maar wat hebben ze nog meer in gemeen met elkaar? Ik hoor het je al denken, deze toppers hebben in gemeen dat ze allemaal een mindset hebben om alles eruit te halen. Ze laten niks alles liggen voor hun sport. Ongezond eten zit er niet in voor deze mensen, luie dagen weten ze niks van af. Trainen gaat boven alles. Cristiano Ronaldo die niet alleen misschien wel de beste voetballer van de wereld is, maar ook fulltime work-out fanaat is alleen maar bezig met oefeningen voor extra spiermassa! Ongezond leven is niks voor hem.

Afvallen kan iedereen

Maar wat heeft dit nou met jou te maken? Jij wilt afvallen en bent geen topsporter. Het punt wat we hier duidelijk willen maken is dat je met de juiste mindset en veel toewijding alles kan bereiken. Natuurlijk zijn wat tips om af te vallen erg handig, maar je zal het toch zelf moeten doen. Maar wat zijn goede manieren om dit aan te pakken? Je kan in eerste instantie ervoor kiezen om veel suikers te vermijden. Stop met het drinken van frisdrank en schakel over naar een Zero of Light versie of nog beter zelfs water! Ook is het slim om je wekelijkse koolhydraten te verminderen. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar sla die aardappels eens een keer over en eet eens alleen een salade met vlees of maak een vis in plaats van pasta.

Even niets eten!?

Een andere en iets heftigere manier om gewicht te verliezen is vasten. Een gezond mens kan 72 uur zonder voedsel als de betreffende persoon maar genoeg gehydrateerd blijft. Nou is dit wel heel overdreven, maar begin eens met een periode van 16 uur vasten en in de overige 8 uur van je dag je eetbehoefte bevredigen. Dit is een vorm van intermittent fasting en wordt vaak gebruikt door mensen die snel gewicht willen verliezen. Hierna kun je het langer proberen. Misschien wel 24 uur! We raden dit alleen aan onder begeleiding van een professional.

Sport je suf!

Ook sporten is een goed idee. Misschien beweeg je wel veel te weinig. Ga lekker hardlopen of pak je oude fiets uit de schuur. Misschien is mountainbiken wel iets voor jou en ontdekt je een hele nieuwe sport. Kortom met de juiste mindset, juiste plannen en toewijding kun je bereiken wat je wil en misschien zien we jou later wel in het Juventus tenue op het veld stappen!

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Related Posts