De leukste raamdecoratie woontrends

0
Share

Alle beste manieren om je ramen te sieren

Er zijn diverse methoden voor ramen om deze te decoreren. Je kunt gaan voor luxe gordijnen of mooie lamellen of PVC jaloezieën. Die laatste staan zeer mooi bij een strak en modern interieur. Gordijnen creëren een warme sfeer in huis en maken de woning luxe. Je hebt veel soorten gordijnen. Je kunt ze kant en klaar op maat kopen of zelf op maat laten maken.

Ramen decoreren met PVC of hout

PVC jaloezieën zijn de trend van de huidige woonstijlen. PolyVinylChloride is zeer sterk en buigbaar materiaal. Ze kunnen goed tegen een stootje. Tevens staan ze mooi voor het raam door de diverse kleuren die je in deze kunststof raamdecoratie aan kunt schaffen. Bij een industriële woonstijl staan robuuste grote zwarte jaloezieën erg mooi. De jaloezieën hebben een fijne lichtinval en kunnen makkelijk op en dicht worden gedraaid. Naast PVC raamdecoratie kunnen houten jaloezieën ook veel sfeer uitstralen. Denk aan bamboe jaloezieën, welke een exotische touch hebben. In een landelijke interieur staan houten jaloezieën ook passend. Groot voordeel is dat je jaloezieën makkelijk op kunt trekken door middel van een touw en dat je ze op verschillende standen open kunt zetten. Ze zijn naast fraai ook zeer functioneel en modern als raamdecoratie. In kantoren worden ook vaak jaloezieën ingezet door hun praktische manier van licht doorlaten.

Duurzame gordijnen

Mooie duurzame stoffen worden veel gebruikt anno 2022 als gordijntrend. De grondstoffen zijn verwerkt op een gerecyclede basis. Denk aan stoffen van kleding en materiaal van PET flessen. Door hergebruik komt er minder Co2 vrij tijdens het productieproces. Je hebt direct een goede kwaliteit aan gordijnen die licht mooi doorlaten of juist goed verduisteren. Inbetween gordijnen vallen onder deze duurzame categorie. Naast voldoende privacy laten ze op een fraaie wijze zonlicht door. Het licht wordt gefilterd en valt niet scherp de woonkamer binnen. Je zult geen last hebben van fel zonlicht en veel hitte zomers. Verder zijn vouwgordijnen in een stijlvol ontwerp in de mode. Vaak in lichte tinten zodat ze mooi licht doorlaten maar je ook weer geen inkijk hebt. Je ziet ook veel zware chique donkere gordijnen terugkomen. Deze maken de woonstijl luxe en verduisteren perfect. Zware massieve gordijnen van duurzame stoffen bevatten goede kwaliteit en “kleden de woning aan”. Maar ook donkerbruine, antraciet, taupe, donkerblauwe of goudkleurige gordijnen staan prachtig bij veel interieurs. Je woning blijft met deze luxe gordijnen beter geïsoleerd doordat zonlicht tegen wordt gehouden.

Related Posts