Hoog zitten op een kruk

0
Share

De horeca heeft een rampperiode achter de rug. De natte horeca moest de deuren sluiten en mocht die open doen eind juni. Het is niet bekend hoeveel mensen er op de barkruk mogen plaatsnemen achter de bar. Het aantal besmettingen neemt weer dramatisch toe na een versoepeling van hooguit twee weken.

Tv-serie Cheers

Het zijn interessante gesprekken die gevoerd worden aan de bar van een café waar de kastelein de regie voert. Met inschenken natuurlijk want voor de vaste gasten kent hij de behoeften. Wie kent er niet de Amerikaanse serie Cheers? Echt Amerikaans, geproduceerd door Paramount Television en in het begin uitgezonden door de NCRV. De begintune gaf de ambiance al aan ‘Where everybody nows your name’.

Vaste gasten aan de bar

De serie was een succes dankzij de bekende café omgeving. De vaste gasten zoals de psychiater, boekhouder en bezorger gecombineerd met de barkeeper en serveerster zorgde voor een prettige omgeving. Omdat de alledaagse problemen werden besproken en uiteindelijk werden geminimaliseerd. Er zijn nog steeds buurtcafés die een sociale functie vervullen.

Hoge zit aan het aanrecht

In woningen zien we ook barkrukken al hebben ze geen openbare functie. Afhankelijk van de stijl is er de authentieke, klassieke en industriële barkruk. Bij een dergelijke kruk gaat het om de hoogte. De tafelhoogte is niet op de stoelzithoogte gebaseerd maar op staanhoogte.
Zoals het aanrecht wat in de moderne keuken het keukeneiland betreft. Aansluitend is een gedeelte bedoeld als eettafel. Om comfortabel te eten moet je wel hoger zitten. Iedereen die op een normale stoel aan het aanrecht heeft gegeten weet wat wordt bedoeld.

Zitpositie van 90 cm

Het aanrechteiland is in feite een blok waarbij geen beenruimte wordt geboden. Vroeger had je bij een bar een voetenstang wat enige houvast bood, maar die is er dikwijls niet bij het keukenblok. Er zijn barkrukken waarbij een rustpunt is bevestigd voor de voeten. De gemiddelde barkruk heeft een zitpositie van 90 centimeter waarbij het keukeneiland een hoogte heeft van 120 centimeter.

Er zijn in hoogte verstelbare barstoelen wat prettig is om de zitpositie aan te passen aan de lengte van een persoon. De hoogte is dan verstelbaar met een marge van zo’n 20 centimeter.

Related Posts