Trend Outplacement: 3 trends die je zullen helpen je carrière opnieuw uit te vinden

0
Share

Vandaag de dag heeft meer dan de helft van de beroepsbevolking een baan die niet aansluit bij hun interesses, kwalificaties of doelgerichtheid. Deze bevindingen komen niet als een verrassing: Uit een recent rapport van THEEND blijkt dat meer dan 60% van de werknemers vindt dat hun baan niet past bij wie zij als persoon zijn. Maar als je vandaag de dag een baan hebt, voel je je waarschijnlijk niet op je gemak. Gelukkig is outplacement Tilburg er eindelijk om je te helpen je carrière opnieuw uit te vinden en je leven buiten het werk in eigen hand te nemen. Dit zijn drie trends die je daarbij zullen helpen.

Nieuwe manieren om werk te vinden

Terwijl werkgevers meer tijd besteden aan het zoeken naar potentiële werknemers, zijn werkzoekenden ook technologisch vaardiger geworden. Met de komst van sociale media zoals LinkedIn kunnen werkgevers nu het beste talent in alle carrièrestadia vinden, van starters tot senior leiders. Dit betekent dat veel werknemers buiten het aanwervingsproces vallen, omdat een gebrek aan traditionele netwerkcontacten en digitale vaardigheden werkgevers ervan weerhoudt hen in dienst te nemen. Met meer tools, zoals een goede loopbaancoach in een outplacementprogramma, binnen handbereik kunt u echter meer functies vinden en meer contacten leggen. Dit kan u helpen een breder professioneel netwerk op te bouwen, meer contacten te leggen in uw sector en betere functies te vinden die beter bij uw vaardigheden passen. Als u bijvoorbeeld een marketeer bent in Eindhoven die op zoek is naar een nieuwe rol in HR, kunt u via LinkedIn snel te weten komen wie er mensen aanneemt en contact leggen met de aanwervende managers. Een loopbaancoach bij outplacement Eindhoven zal je ook verder kunnen helpen. Daardoor heb je meer kans op een nieuwe baan.

Meer transparantie op de arbeidsmarkt

Door de opkomst van nieuwe technologieën, de toegenomen globalisering en het internet is de arbeidsmarkt veel transparanter geworden, waardoor werkgevers en werknemers elkaar gemakkelijker kunnen vinden. Veel vacatures zijn bijvoorbeeld met een paar klikken te vinden dankzij technologieplatforms zoals de business-to-business (B2B) en vacaturebank van LinkedIn. Nu meer mensen het internet gebruiken om werk te zoeken, hebben werkgevers en werknemers een opener kanaal om elkaar te vinden, wat leidt tot snellere aanwerving en betere loopbaanresultaten voor beide partijen. Als gevolg daarvan worden de meeste banen nu online geplaatst, en meer werkgevers zijn op zoek naar het automatiseren van hun processen met vaardigheden zoals kunstmatige intelligentie en automatisering. Automatisering kan de tijd die nodig is voor het handmatig vinden en screenen van kandidaten helpen verminderen, waardoor zowel werkgevers als werknemers tijd besparen en de efficiëntie voor iedereen toeneemt.

Beter loopbaanonderwijs

Nu loopbaanonderwijs belangrijker wordt dan ooit, is het geen wonder dat zoveel mensen zich wenden tot cursussen en opleidingen om hun toekomstige carrière te verbeteren. Net zoals werkgevers meer investeren in de opleiding van hun werknemers, zoeken ook werknemers naar mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te leren die hun carrière op lange termijn ten goede komen. Technologie effent de weg en maakt het gemakkelijker dan ooit om de beste cursussen en opleidingen te vinden die aan uw unieke behoeften voldoen. Online cursussen zijn bijvoorbeeld toegankelijker dan ooit tevoren, zodat u altijd en overal kunt leren. En met de opkomst van nieuwe technologieën kunt u nu ook onderweg leren en trainen met behulp van hoogwaardige apps, waardoor het gemakkelijker wordt om uw loopbaanontwikkeling op de voet te volgen.

Nieuwe soorten carrières

Naarmate de arbeidsmarkt transparanter wordt, openen zich nieuwe carrièrepaden. Sociale media, digitale platforms en internet hebben ook nieuwe carrièrepaden geopend die voorheen niet beschikbaar waren. Terwijl voor de meeste banen met klanten moet worden gewerkt, duiken er bijvoorbeeld nieuwe bedrijven op die geen traditionele dienstensector zijn. Deze bedrijven ontwrichten de traditionele industrieën en bieden nieuwe manieren om te werken, zoals werken op afstand en flexibele uren. Door deze nieuwe carrièrepaden verandert de definitie van een carrière. Bovendien worden banen steeds meer een kwestie van samenwerking – voor de meeste carrières moet je nu met anderen samenwerken, zowel bij je werkgever als bij andere organisaties. Met deze nieuwe carrièrepaden en nieuwe soorten carrières is de beste manier om uw ideale carrière te vinden, een open geest te hebben en bereid te zijn nieuwe dingen te proberen.

Conclusie

De arbeidsmarkt verandert, en dat heeft invloed op de manier waarop u werk zoekt. Dit kan betekenen dat je je aanpak voor het vinden van een nieuwe baan moet herzien en je cv moet aanpassen. Gelukkig is de derde golf van outplacement er om je te helpen je carrière opnieuw uit te vinden en je leven buiten het werk in eigen hand te nemen. Met de opkomst van nieuwe technologieën en nieuwe soorten carrières kun je meer banen vinden die passen bij je interesses, kwalificaties en doelgerichtheid. U kunt ook betere loopbaanopleidingen vinden die u helpen te groeien als persoon en professional. Met deze nieuwe trends in gedachten kunt u zich beter voorbereiden op de toekomst door uw carrière vandaag opnieuw uit te vinden.

Related Posts